Drascombe weekend

Klik voor vergroting

In "Berichten aan Drascombe varenden" van augustus 2005 stond een korte mededeling, dat het zomerweekend wordt gehouden van 9-9-05 tot 11-9-05 vanuit de jachthaven aan de Hitsersekade te Zuid-Beijerland. Het gevolg was, dat het omstreeks het betreffende weekend een drukte van belang werd op de Hitsersekade met diverse typen Drascombe zeilboten.

De eersten arriveerden al vroeg. Sommigen kwamen varend o.a. helemaal van de randmeren, anderen uit droge streken van ons land met boten op wieltjes. Ook deden er velen mee, die geen boot hadden meegenomen. De oudste deelnemer was 92 en de jongste 8 jaar. Drascombe jachten zijn trailerbaar, vandaar de vele trailers op het terrein. De zeilers overnachtten aan boord van hun scheepjes, een enkeling in zijn auto, een tent of een hotel en sommigen gewoon thuis.

Onder de bezielende leiding van Jaap en Joke Ruijgendijk, samen met Miranda, die zich van een onovertroffen taak kweten, werd het weekend grandioos!

De Drascombe zeilers vonden het geweldig aan en rondom de Hitsertsekade met het schitterende zeilgebied. Zaterdag was de grote zeildag. Iedereen, die zijn boot reeds in het water had, kon zijn eigen way-points uitzetten, mits men omstreeks 18:00 uur weer terug zou zijn, zodat we vanaf 19:00 uur van een gezamenlijk diner in China House konden genieten. Helaas was er het weekend weinig wind. Er werd dus veel gedobberd, geroeid of geankerd. Zaterdagmiddag kwam er bovendien een onweersbui opzetten met plaatselijk veel regen, zodat bijtijds de veilige haven weer opgezocht werd en iedereen tijdig aan het diner verscheen.

Juist dit weekend hadden ook veel lokale watersporttoeristen " dn Hitsert" als bestemming gekozen. Sommigen moesten rechtsomkeerd maken, omdat er reeds voor zon 15 Drascombe jachtjes een plekje gereserveerd was. Zondagmiddag vertrokken de meeste scheepjes en de opstappers weer naar hun thuishaven. Enkelen kregen er maar geen genoeg van en tuigden maandag pas af.

Met dank aan Jaap, Joke, Miranda en de Clubhuis Commissie voor hun goede zorgen en die met hun improvisatietalent dit weekend tot zon succes maakten.

Narda en Hans Scheer.

Klik voor vergroting