NKDE Voorjaarsbijeenkomst - DRIFTER 22 opstapdagen


Klik voor vergroting

Meer dan zestig Drascombevarenden trotseerden afgelopen zaterdag 22 maart arctische omstandigheden om binnen in het cosy café restaurant De Haven van Huizen getrakteerd te worden op zomerse verhalen over Ken Duxbury’s tochten met zijn Lugger Lugworm in zonnig Griekenland. Een groter contrast was haast niet denkbaar: gure noordenwind, sneeuw en ijs op de dekken van de nagelnieuwe Longboat voor het etablissement, Drifter 22 in het bijna bevriezende water van de haven en weldadige warmte zowel op het strand van Trizonia als onder gelijk gestemden.

  (1,5 Mb)  Lees Gijs van Kemenade's verslag van zijn eerste Griekse tocht : In het kielzog van Odysseus.

De G.Th.M. te Kloese - arts - wisselminiatuur 2007 werd uitgereikt aan Drascombe Nederland werfbaas Peter Kos ‘wegens inzet, technische innovaties en grote verdiensten voor Drascombe Eigenaren in Nederland en Omstreken’. De miniatuur, afkomstig uit de nalatenschap van de heer Te Kloese is een houten halfmodel van zijn legendarische Navis Longboat die tegenwoordig als Jonko 3 in Engeland vaart.

Diverse tochten dit jaar naar het oostelijk wad (Hemelvaart), Limfjord, het Zwet en de Baie de Somme werden toegelicht door de aanwezige organisatoren, zelfs Hans Vandersmissen was afgereisd om de Radbout en Dorestad Raids onder de aandacht te brengen.


Klik voor vergroting

Het niveau van de voor de 2007 competitie ingezonden en tentoongestelde foto’s, tekeningen, aquarellen - en verhalen - was bijzonder hoog. De jury wist desondanks toch enkele hoofd- en aanmoedigingsprijzen uit te delen aan deelnemers in leeftijd variërend van acht tot achtenzestig jaar.

IJzige proefvaarten met de Engelse Drascombe Drifter 22 Bolitho 9 tijdens de Voorjaarsbijeenkomst waren te snel vol gepland. Het schip blijft daarom nog twee weken langer in Nederland. Voor alle overige belangstellenden is er de gelegenheid om op zaterdag 29 - zondag 30 maart en vrijdag 4 - zaterdag 5 april proef te varen op het Gooimeer.

Bolitho 9 zal die dagen tussen 1100 en 1700 ter bezichtiging afgemeerd liggen voor eethuys-klein café-restaurant De Haven van Huizen (www.haven-van-huizen.nl). Daar vinden ook de afvaarten plaats. Opstappen voor een tocht op het Gooimeer kan vanaf de kade na voorafgaande aanmelding bij Drascombe Nederland via info@drascombe.nl. Dan wordt er aan boord een plek voor u gereserveerd.

Er wordt deze weekenden naar verluid prachtig voorjaars vaar weer verwacht!


Klik voor vergroting