Trailerkeuze - kantelen of niet kantelen?

De redactie ontving al weer enige tijd geleden de volgende vraag over trailerkeuze:

. Klik voor vergroting Beste webmaster,

Wij willen graag informatie over het belang van het al dan niet kantelbaar zijn van de trailer voor een Drascombe Coaster. Wilt u deze vraag voorleggen aan de lezers van ElectroBaD zodat we kunnen leren van hun ervaringen?

Hans Mantel
met Nico en Stan
Schippers van Coaster Evgenia

Geachte heer Mantel,

Eenzelfde vraag is in het verleden ook gesteld en in de ElectroBaD gepubliceerd in verband met een Longboat. We hebben nog even contact opgenomen met haar schipper en vernamen dat reacties daarop voor 50% vr het uitrusten van de trailer met een kantelmechanisme waren.

De eigenaar heeft met het oog op kostenbeheersing toentertijd besloten geen kantelmechanisme te bestellen en heeft daar tot op heden geen spijt van. Wel geeft hij aan dat een zeer nauwkeurige afstelling van alle kielrollen en regelmatig onderhoud van belang zijn en dat zijn trailer altijd binnen staat. In een enkel geval lukte het hem echter niet het schip van de trailer te lanceren.

Wij traileren zelf ook veel en zien eigenlijk weinig Drascombe trailer-sailors zonder kantelmechanisme opereren.

. Klik voor vergroting Voordelen zijn ons inziens:
De meestal relatief geringe meerprijs is ons inziens ruimschoots de investering waard. Op de foto hiernaast een Coaster die in Lauwersoog op een kanteltrailer wordt gelierd. Onder dit artikel treft u nog een aantal links aan naar andere trailer artikelen.

Met vriendelijke groet,

NKDE
Redactie (Electro)BaD

Andere artikelen binnen de ElectroBaD over trailers en traileren vind u hier: Graag ontvangt ze aanvullende meningen en informatie zodat deze gebundeld kan worden.