NoorderRaid

Wij willen van 11 tot en met 13 juli 2008 een 3daagse roei/zeiltocht houden voor een groep in en rond het Lauwersmeer in het weekend vooafgaande aan de DorestadRaid.

Onze gedachten gaan meer uit naar een soort tourtocht waarbij het wedstrijdelement meer bestaat uit "fare la bella figura" op nautisch gebied dan elkaar in een Olympische driehoek het snot voor de ogen te varen. Het Lauwersmeer is namelijk meer dan een arena: Wij hebben daar buizerds en arenden gezien, zilverreigers en lepelaars, er leven Konikpaarden en de Hooglanders die op een warme dag in het water staan roepen de sfeer van Ruysdaal op. Kortom, we zijn er ''at play in the field of the lord''.


Klik voor vergroting

De start kan plaats vinden in Friesland op de Dokkumer Ee of in Groningen op het Reitdiep, afhankelijk van de heersende windrichting en het oordeel van de organisatie.

De eerste dag varen we rond 1 uur pm na het palaver het meer op en kunnen daar op een van de eilandjes overnachten, zowel kamperend als in een volgschip. 's Avonds zal en vogelaar een en ander over de vogels aldaar vertellen.

De tweede dag varen we een traject in het Lauwersmeer. We houden een pompoenwedstrijd rond de plaat. Daarna vogels spotten en landen bij het strand Lauwersoog voor een bezoek aan Ecomare. Kamperen doen we bij de T-steiger aan de zuidzijde van het Nieuwe Robbegat.

De derde dag gaan we bij Lauwersoog de sluis uit en het Wad op. We varen de Zoutkamperlaag af en regroeperen op Engelsmanplaat voor een picnic. Met opkomend water varen we terug waarna we de boten en trailers verzamelen. In Lauwersoog zijn prima gelegenheden voor een vismaaltijd met uitzicht op het Wad als afscheid.

Het mooie van het gebied is dat we bij slecht weer altijd uitwijkmogelijkheden hebben.

De organisatie bestaat voorlopig uit Louis Gussenhoven, huisarts en sloepzeiler uit het Reitdiep gebied, en Frank van Zoest, zeilmaker te Groningen. Wij krijgen logistieke steun van Hein Pols, eigenaar van Waddeninzicht in de vorm van volgboten gebruik om het traject buitengaats veilig af te leggen.

Frank van Zoest en Louis Gussenhoven

Frank van Zoest
Kleiwer 91
9746 CV Groningen Tel050-7851672
info@oarandsail.nl

Louis Gussenhoven
Molenstraat 8
9967 SM Eenrum
0595-572508
l.gussenhoven@planet.nl