Rode pasta

Van de toezegging bij de introductie van De Kombuis, naast hoogvliegerij mij aan de levenswijsheid keep it simple te houden door het omkiepen van blikken is het nog niet gekomen. De recepten vereisten met vistuig en harpoeneergerei, koel- of vriesapparatuur, van verre hemisferen ingevlogen proviand tot aan top- en tv koks gevulde volgboten.

Omdat zulke vlootbewegingen koren op de molen zijn voor de verborgen agendaís van de Landelijke Vereniging tot Natuurbehoud en Staatsbosbeheer om wadvaarders binnen de tonnen van het laterale stelsel te persen dan wel geheel buiten de Waddenzee te weren, volgt hier een aangepast recept.

Rode pasta

pasta
olijfolie
ui
een blikje ansjovisfilets
knoflook
gedroogde rode pepertjes
een blik gepelde tomaten in tomatensap
een groen kruid, peterselie,selderij, tijm of dragon
eventueel kappertjes

Meestal is deze saus zout genoeg vanwege de ansjovis. Naar believen eenmaal geserveerd bestrooien met geraspte parmezaan. Als er nog wat kokkelvlees aan boord is kan dat beslist geen kwaad.

augustus 2008.