Mellon_Dom. Klik voor vergroting

Mijn zomerfeeder, op eigen kiel naar ´t Raboes …

De zomerbijeenkomst op eigen kiel bereiken is voor veel leden van de Kring een vaak voorkomende en eenvoudige optie. Voor Coaster Mellon was het dit jaar een reis van ongeveer 400 km vanuit Keulen naar ´t Raboes aan de Eemmond. Eén keer moet het op de eigen kiel zijn.

Drie dagen heb ik alleen op de motor gevaren. Vanuit Porz a/d Rijn (iets boven Keulen, Rijn-km 677,3) heb ik op de eerste dag een afstand van rond 140 km tot Wesel afgelegd. Met hulp van de forse stroming van de Rijn had ik hiervoor 10,5 uur nodig. Vanaf de Nederlandse grens: regen, de hele dag door. Over het Pannerdensch Kanaal en de Gelderse IJssel (eigenlijk een arm van het Rijn-delta) kwam ik na negen uur en ongeveer 110 km aan in de oude vissershaven van Zutphen. Prachtig oud stadje, XXL Albert Heijn….

De derde dag was iets meer ontspannend, naar de buitenhaven van Kampen, 6,5 uur en rond 70 km.

Onder de stadsbrug van Kampen in gesloten stand kun je met een Drascombe varen. Het peil voor de brug was ongeveer 5,6 m, en dan heb je nog 10 cm vrije ruimte boven de mast.

De 6-pk motor heeft op deze tocht 18 liter benzine verbruikt.

Vanuit Kampen nog ongeveer 40 km de Randmeren op, gelukkig gedeeltelijk bezeild. Een overnachting achter het anker op het Veluwemeer, en dan door naar ´t Raboes. Onderweg heb ik nog Frans met White Seal ontmoet, hij kwam solo van het Ketelmeer en was op weg naar zijn thuishaven in Nulde.

Al met al een mooie feedertocht, maar ook een beetje moeilijk op de grote rivieren met het drukke vrachtscheepvaartverkeer. Eén keer is dan ook genoeg.

Bij ´t Raboes: boot achterlaten, met taxi, trein en bus naar thuis, Christel (en auto en trailer) ophalen, en op naar het zomerweekend, voor een gezamenlijke tocht door het wier op de Randmeren en de heerlijke pizza´s van Roberto …

Maar dat is een ander verhaal.

Carol Fuchs
Coaster Mellon


Zutphen. Klik voor vergroting

Kilometerpaal 1004 op de IJssel. Klik voor vergroting