Geachte redactie,

`
 Klik voor vergroting Uiteraard heb ik met groot genoegen de eerste prijs ontvangen voor mijn foto van de Sevenster in de jaarlijkse fotowedstrijd. Bedankt!
Ik was even bang dat mijn foto niet goed was aangekomen want hij stond niet in het overzichtje van alle inzendingen in de BAD. Gelukkig dus toch wel. Helaas was ik er op de bijeenkomst niet bij dit jaar vanwege mijn verhuizing. De brief met de prijs kwam precies binnen toen ik met een bosje bloemen als afscheid van de verhuurder voor de laatste keer mijn oude voordeur uitliep. Ik zal de opgestuurde aquarelreproduktie een ereplaats geven in mijn plakboek.

Iets meer over de foto: Hij is genomen op het Posthuiswad, maar dat hadden de echte wadvaarders zelfs uit deze foto al kunnen afleiden. Toen we 's avonds terugkwamen van een bezoek aan de plaatselijke horeca lag het afgaande water er bij als een spiegel. De boot drijft niet maar ligt in ongeveer 10 cm water op de bodem. Voor de foto moest ik nog wel doorlopen want rechts van mij liep nog iemand naar zijn boot met minder oog voor de fotografische mogelijkheden maar wel met een behoorlijke boeggolf. Ik moest zo vlug mogelijk afdrukken en dat is wonderlijk goed gelukt. Zijn golven staan er net niet op. De golf onderop de foto is van mezelf. Misschien geeft dat deze foto juist wel de visuele 'spanning' waardoor die net iets meer opviel dan al die andere schitterende inzendingen.

Voor de liefhebber van nog meer foto's: ik heb het verslag van de restauratie van Sevenster weer een beetje bijgewerkt met inspectieluik, nieuw onderwaterschip, stootstrip en kajuitluik. Het wordt binnenkort aangevuld met nieuwe zeilen en geschuurd potdeksel. Zie http://www.xs4all.nl/~veronica/tom, of op de drascombe website onder Techniek.

Hartelijke vaargroeten, en tot ziens op het water

Tom Welter Coaster 'Sevenster'