Binnenbekleding of ijsmuts?

Voor diegenen die het innige contact met hun Dras in de winter niet willen/kunnen missen, heb ik nog wel een bezigheid. De binnenkant van onze Drifter had bij aanschaf nog zijn originele bruine "skai" laagje. Het was langs de randen en van binnen en buiten (ook na serieus schoon maken) nog behoorlijk schimmelgevoelig. Eerste fase was het voorzichtig afsteken van deze laag met een plamuurmes en vaak m.b.v. een fohn. De restanten van de lijmlaag lieten zich niet makkelijk verwijderen dus een zoektocht gestart naar een lijmsoort die daar wel op wilde hechten. Daarna was het vinden van een vinylsoort die zich wilde laten plakken ook een uitdaging op zich. Ondanks schone beloftes van deze en gene ervaringsdeskundigen hadden de door ons bevestigde vinylstukken steeds weer ernstig last van de zwaarte kracht.

Dankzij de goede raad van een voormalig interieurbouwer van jachten hebben we het juiste materiaal gevonden. Als isolatiemateriaal gebruikten we een dunne laag kurk. Op sommige plaatsen een dubbele laag om het hoogte verschil op te vangen tussen binnen- en buitenschaal.

Een flinke dosis geduld en heel veel meet- en nameetwerk hebben uit eindelijk geleid tot het gewenste resultaat.

HET tovermiddel bij deze actie was de kit die we gebruikt hebben voor ALLES dat geplakt moest worden. Het heet KLEEFT EN DICHT van de firma Wurth, kleur wit.

Het gaat nu twee jaar mee en zit er nog steeds goed op, vandaar dat we het nu wel wereldkundig durven te maken.

Bel gerust voor meer informatie, maar geef ons niet de schuld als je huwelijk strand. Want met twee volwassenen in het vooronder, met een strook van 150 bij 55cm vinyl (vol dradentrekkende kit) is het wel spannend bij tijd en wijle.

Arend en Anneke Oost
Drifter Z25
Het telefoonnummer vind je in het Register van Scheepsnamen.