Samen zeilen dwars door Nederland


 Klik voor vergroting In de maanden mei en juni van dit jaar scheept Jaap Kiers in om met zijn Drascombe Coaster Hollandia’s Glorie van noord naar zuid een reis dwars door Nederland te maken. Jaap vaart meestal samen met zijn geliefde hond Arie maar wil op deze reis graag in contact komen met mensen die hem naar de mooiste plaatsen aan het water willen brengen.

Iedereen wordt uitgenodigd om een paar uur of een dag(deel) mee te varen, met of zonder eigen boot. De route ligt niet vast, die is afhankelijk van door de gasten gekozen bestemmingen! Binnen een zekere bandbreedte vaart Hollandia's Glorie van noordoost naar zuidwest.

Het is helemaal gratis. Jaap zoekt maar één ding, hij wil graag weten waarom u hem naar de door u uitgekozen plaats brengt.

Dat kan zijn omdat het een locatie is met een belangrijke historische betekenis, of juist met een ontroerende persoonlijke herinnering. Maar ook stille plaatsen met oogverblindend of verstild natuurschoon zijn mogelijk. Alles kan en is mogelijk, als het voor de opstapper of gids maar een bijzondere en belangrijke plaats is.

Op deze manier hoopt de schipper niet alleen veel te ontdekken, maar ook spannende, humoristische of ontroerende verhalen te horen en interessante mensen te ontmoeten.

Van de reis en in het bijzonder van zijn ontmoetingen met de mensen onderweg maakt Jaap filmopnamen die hij op zijn site manboothond.nl zal plaatsen. Op man-boot-hond staan al meerder clips die een beeld geven van de zeiltochten van Jaap met Hollandia's Glorie.

Belangstellenden kunnen telefonisch (058 267 51 34) of
per e-mail (jaapkiers@gmail.com) contact met de schipper opnemen.


 Klik voor vergroting