Van waar naar waar?

Op mijn website manboothond.nl staan op dit moment twee filmpjes die tegelijk een speurtocht en een prijsvraag zijn. De eerste (Van waar naar waar? - Deel 1) staat er al enige maanden op. In dit filmpje maak ik met mijn Drascombe Coaster Hollandia's Glorie een dagtocht over het Wad. Zorgvuldig heb ik er geprobeerd net voldoende aanwijzingen te tonen zodat de echte kenners van het Wad moeten kunnen zien van waar ik vertrek en waar ik naar toe vaar. Voor de eerste drie goede oplossers ligt er een boek van mijn hand klaar dat ik geheel gratis zal opsturen.

Eigenlijk had ik verwacht dat in de kortste keren een flink aantal kringleden van de NKDE mij het juiste antwoord zouden mailen. Immers, "wij" zijn door ons type scheepjes toch bij uitstek de "kenners" van het Wad? Of dat laatste al of niet waar is, dat weet ik niet, maar er kwamen geen inzendingen van de leden van onze kring. De eerste oplossing kwam van een wadzeiler die helemaal niet in een Drascombe vaart. Het tweede juiste antwoord kwam van Michel Maartens, tegen wie ik tijdens een telefoongesprek mijn verbazing hierover uitsprak. Hij mailde hij me per omgaande de juiste oplossing. Het kan dus wel!

Nu heb ik een tweede filmpje gemaakt, ook een speurtocht en met dezelfde prijzen. Volgens mij iets gemakkelijker deze keer. En weer daag ik de kringleden uit hun kennis van het Wad te testen en te tonen. En doe je het niet voor het winnen van één van mijn boeken (kan ik me wel wat bij voorstellen), doe het dan om mij van de teleurstellende gedachte te verlossen dat Drascombe-vaarders juist niet de kenners bij uitstek van het Wad zijn. In ieder geval zou ik kijken op manboothond.nl, want het is weer een verdraaid aardig filmpje over een dag wadzeilen.

Jaap Kiers
Hollandia's Glorie