Adriaans Fijn Houtwerk

Kringlid Maarten Adriaans uit Geertruidenberg is voor zichzelf begonnen. Reden genoeg voor de redactie om een bezoekje te brengen aan zijn goed geoutilleerde werkplaats in de vestingstad Geertruidenberg. Al eerder heeft de BaD oog gehad voor de skills van Maarten. In BaD 143 het verlengen van teaklatten voor bijvoorbeeld een berghout. In de daarop volgende BaD is ruim aandacht besteed aan de complete overhaul van Coaster Tyke. Hier werd echt alles onder handen genomen, van mast tot helmstok, van dek tot onderwaterschip.

Maarten heeft zich gespecialiseerd in Fijn Houtwerk. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een gelamineerde helmstok of het aanbrengen van een berghout. Verder alle voorkomende houtwerkzaamheden tot zelfs kleine polyesterreparaties. Bij een schade aan uw boot kan hij de schadecoördinatie voor u regelen, het gaat immers vaak om meerdere specialismen.

Wanneer U een blik werpt op de (oude) website (http://home.online.nl/maarten.adriaans/index.htm) dan kan het u niet ontgaan, dat Maarten een op en top botenman is.

En vrij recent privé renovatieproject is de Oystercatcher Janner. Na een poets- en verfbeurt zag de boot er spic-en-span uit en werd ze in de zomer van 2013 te water gelaten. (https://www.youtube.com) De vreugde was maar van zeer korte duur: na enkele weken raakte de boot door een brand zwaar beschadigd en werd total loss verklaard. Maarten kocht het wrak van de verzekeringsmaatschappij terug en na een winter werken werd Janner weer in uitstekende staat in het voorjaar van 2014 in haar vertrouwde element gelegd.

De werkzaamheden worden bij voorkeur verricht in de werkplaats in Geertruidenberg. U kunt uw boot brengen, maar desgewenst kan uw boot ook op elke locatie in Nederland gehaald worden.

Voor inlichtingen:
Maarten Adriaans
Koestraat 34
4931 CS Geertruidenberg
tel: 0633 86 08 44
Maarten.adriaans@online.nl
Adriaans Fijn Houtwerk.nl