Fixatiepunt uitzetboom


rvs exemplaar. Doorsnede huls voor boom: 280 millimeter, pin: lengte 3 centimeter, doorsnede 19,5 millimeter.  Klik voor vergroting

Het idee: zie de eerdere publicatie hieronder.

Inmiddels hebben zich nog drie belangstellenden gemeld die zon fixatiepunt willen hebben. Voor de smid geldt: hoe meer hoe handiger. Zijn er nog meer belangstellenden?
Meld je dan vr 18 januari 2016: dirkbranbergen@gmail.com.
Daarna vraag ik de smid. In principe zelfde prijs, 40, exclusief verzendkosten.

Dirk Branbergen.

Fixatiepunt uitzetboom bij Coaster


 Klik voor vergroting

Op de voorjaarsbijeenkomst van 28 maart 2015 heb ik mijn idee voor een fixatiepunt voor een uitzetboom in de fokkelier bij een Coaster gedemonstreerd. Inmiddels heb ik daar weer met veel plezier gebruik van gemaakt op de Smisscruise. Met name het gijpen is leuk geworden omdat alles blijft zitten. Het genoegen is ook groot bij een onverwachte klapgijp. Ik heb verzuimd een filmpje daarvan te maken, maar foto's zijn er wel. Inmiddels hebben zes bootjes deze RVS voorziening: de Strner, Merlijn, Zeehond, Ronan, Rupert Bear, en Nautilus.

De smid is zo voortvarend en vol vertrouwen in mijn vinding geweest dat hij spontaan twee extra exemplaren heeft gemaakt. Die heb ik van hem overgenomen en dus nog in de aanbieding. Kosten 40 per stuk, met verzenden 47,10. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Kosten (bezem)boom (advies: bij tuinbedrijf, beter hout) en produceren van vork daarop zijn niet inbegrepen!

Maten: advies steellengte 1.70 m, doorsnee huls voor steel 280 mm, pin voor in de lier: lengte 3 cm, doorsnede 19,5 mm.

Veel zeilplezier!
Dirk Branbergen.


rvs exemplaar. Doorsnede huls voor boom: 280 millimeter, pin: lengte 3 centimeter, doorsnede 19,5 millimeter.  Klik voor vergroting