Kaartenhouder

De kaartenhouder bestaat uit twee delen, tegen het achterschot van de kajuit aan stuurboord zijde. In het voorste gedeelte A heb ik de kaarten die in gebruik zijn. In het achterste gedeelte B de andere kaarten.

Als je latjes 1&3 onder te laag monteert, dan raak je voetenruimte kwijt voor het slapen. Deze latjes lopen door tot lijn D.
Als je latjes 1&3 boven te hoog monteert dan kun je met je hand niet meer in richel C. Deze latjes lopen door tot de ronding van de kajuit.
De inboardzijde van 1, 2 & 3 gelijk houden om plaatje 5 te monteren. Plaat 4 laten oversteken met de dikte van plaatje 5. Alle hoeken waar je met de handen langsgaat (bijv. bij E) afronden.

Aan bakboord heb ik een soortgelijk systeem waar mijn stromingsatlas en logboek zijn opgeborgen. Het bestaat uit 3x latje 1 en plaat 4, zodat je 2 compartimenten B boven elkaar hebt. Plaat 2 en latje 3 heb ik hier niet. Zelf bedenken hoe je dit wilt indelen. Bij Olle is een en ander wit hoogglans geschilderd. Het effect is dat plastic kaarthoezen vastplakken als ze nat zijn.
Toch zul je het hout moeten beschermen, omdat er regelmatig natte kaarthoezen in de houder gaan.

Succes met klussen.

Chris van den Broek