Klik voor vergroting

Drascamp Kids Event 2014

Op vrijdagmiddag vertrokken wij met onze Coaster Vingilot naar Grou. Het Drascamp Kids Event werd dit jaar gehouden rondom een boerencamping. Na een mooie (zeil)tocht kwamen we daar aan.

Onze zoons Nico en Edwin besloten meteen een duik in het water te nemen. Daarna ging het plezier samen met de andere kinderen verder op de waterfiets. Ondertussen maakten wij kennis met organisator Sytse en de andere deelnemers.

Na het avondeten en de afwas maakten wij van onze kajuit de kinderkamer. Wij, ouders, slapen in de kuip onder de tent. De rest van de deelnemers had een tent of camper meegenomen.

Op zaterdagochtend vertrokken we met drie Drascombes en een 16-kwadraat voor een zeiltocht door de Princenhof. Dit is een veengebied met kleine meertjes en smalle slootjes. Helaas ging het regenen, dus werd er door de kinderen geschuild in de kajuitjes terwijl de ouders profiteerden van het aangewakkerde briesje. De lunch op het strandje viel daardoor letterlijk in het water, de bemanning van Brave, de open Drascombe Longboat van Sytse, zocht zijn heil in een restaurant.

Maar na regen komt zonneschijn! We konden de dag dus vervolgen met een bezoekje aan Grou. Daar hebben we gesmuld van de pizza’s en het ijsje toe. Onder zeil gingen we terug naar de camping. Daar hadden de kinderen nog een gezellige avond. En ook de ouders genoten van het mooie weer.

Zondagochtend doken onze kinderen meteen de speeltuin in. Na rustig ontbeten te hebben, ging het Kids Event nog een stukje zeilen in de Princenhof. Maar wij moesten op tijd thuis zijn en zeilden richting onze thuishaven Akkrum. Dankzij het zonnetje en een frisse koelte was ook dit weer een aangename zeiltocht.

Sytse, bedankt voor de organisatie, volgend jaar doen we graag weer mee!

Geo Smith & Simone Cox Coaster Vingilot


 Klik voor vergroting