Nieuwe motor voor de Lutgerdina


 Klik voor vergroting

Dag vrienden en familie,

Zoals de meesten van jullie wel weten is onze zoon Ricardo dol op zeilen. Hij gaat het liefst met de stichting Sailwise op vakantie. Ze hebben verschillende accommodaties, maar het schip de Lutgerdina staat voor hem helemaal bovenaan. Zoals de foto’s laten zien kan hij gewoon overal bij op het schip en als het nodig is wordt hij bij een lage waterstand gewoon de kade op getrokken. Binnen is er een lift die hij zelf kan bedienen en waarmee hij naar de zeer ruime kajuit kan. Het allerleukst is dat je op dit schip kunt blijven slapen en ze hebben er zelfs een tillift en een aangepaste douche en WC! En dan zijn ze op de Lutgerdina niet voor een kleintje vervaard en gaan ze rustig het wad op met hun bemanning van mindervalide mensen en vrijwilligers.

Het schip is toe aan een nieuwe motor, en nu zijn ze geld aan het inzamelen. Er zijn allerlei fondsen, maar ze hopen 15.000 binnen te halen met deze collecte die ik graag onder jullie aandacht breng. Alle beetjes helpen! Maar voel je asjeblieft nergens toe verplicht als het je niet aanspreekt of als je niet van dit soort acties houdt! Zie de tekst hieronder. En hartelijke groet van

Aleid en Ricardo.
(ex schippers van Coaster Ceive)


Graag wil ik een bijzondere actie onder de aandacht brengen.

Al jaren maken we met de Lutgerdina mooie zwerftochten over het IJsselmeer, Friesland en de Waddenzee. De motor van onze tweemastklipper Lutgerdina is oud en versleten en aan vervanging toe. Hier kunnen we niet langer mee wachten, de motor moet komende winter vervangen worden. Dit project is een flinke investering van € 75.000. Waarvan we € 15.000 met jullie hulp gaan binnenhalen.

Doe je mee?

Wil je ons helpen om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de motor van de Lutgerdina? Dat kan heel simpel door naar onze campagne te gaan.
Het zou fijn zijn als je deze actie onder je kennissen/vrienden/collega’s/familie wilt te verspreiden met het verzoek om een donatie te geven voor de nieuwe motor.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Menne Scherpenzeel Directeur SailWise


De aktie wordt van harte aanbevolen door onze leden:
Erik Oosterhof, Coaster Ronan en Gerard Jol, Longboat Popeye, beiden vrijwilliger bij de stichting Sailwise.