NSCG 2012 - Feestelijke annonce

Beste Drascombe vaarders!

Leuk dat jullie dit jaar allemaal naar het Veersemeer komen. Het is voor mij de eerste keer dat ik zou mee doen. (Ik heb mijn scaffie VS ook pas een paar maanden)

Volgens de ervaren Drascombe vaarders is zo‘n bijeenkomst toch meer een gebeuren dat samen met andere boten op een ongedwongen manier wordt georganiseerd ( het weer is ook moeilijk te plannen). Het is op dit moment niet helemaal duidelijk hoeveel scaffies mee doen. En dat bepaald ook een beetje wat we gaan doen.

Ik wou eigenlijk het volgende voorstellen:

Woensdag. Oranje plaat bij de WSV Arnemuiden. Start tussen 13 en 15 uur

Ik hoop jullie in de loop van woensdag allemaal te kunnen begroeten. Zo tussen 13 en 15 uur . Samen met Wim (van Cruiser Longboat Iccanora) maken we er een gezellige middag van met bezoekjes in de omgeving van de Oranjeplaat. We varen op het einde van de dag in de Oostelijke richting naar Kats. Als jullie willen kunnen we daar in de haven van de Zandkreek NCC camping overnachten.

Donderdag morgen :

Voor Donderdag kunnen we een plan maken. Als er ervaren zeilers bij zijn die de Oosterschelde goed kennen dan kunnen we door de sluis de Oosterschelde op varen. Het kan zijn dat de Scaffies liever op het Veersemeer blijven. Maar dat bespreken we dan.

Donderdag avond:

Als het mooi weer is kunnen we op het NCC terrein ook een BBQ houden . Bij slecht weer zijn er een paar uitstekende ( en betaalbare ) restaurants in de omgeving van de zandkreek. ( Kortgenen en of Collijnsplaat).

Vrijdag morgen:

We gaan dan weer in westelijke richting naar Oranjeplaat waar de rest van de vloot bij elkaar komt en van af dan wordt het echt serieus. Vanaf dat moment neemt de echte organisatie het roer weer over.

Het is allemaal nieuw voor ons, dus ik hoop dat jullie een beetje willen meedenken hoe wij dit “voor programma” tot een succes kunnen maken.

Met vriendelijke groet:

Jan Pieter Vos (Scaffie VS) mob. 06-53104631
Wim Kooijman (Cruiser Longboat Iccanora)