Annonce Smiscruise door Chris van den Broek. Klik voor vergroting Bij deze wat informatie over de Smiscruise.

Vanuit Den Oever zullen we het westelijke Wad bevaren. Mijn plan is, om indien mogelijk, zoveel mogelijk met laag water te varen, zoals vorig jaar. De route is weersafhankelijk maar ik ben wel van plan om naar het Posthuiswad te gaan. De bedoeling is een juiste mix te vinden van zeilen, wandelen, teuten en beppen.

Helling:

Vanaf Hoorn pak je de A7, afslag Den Oever. Onderaan rechts en na 100mtr links. Einde weg rechts en doorrijden tot je bij de helling bent.
Vanaf de afsluitdijk pak je afslag Den Oever. Onderaan links en na 300mtr links. Einde weg rechts en doorrijden tot je bij de helling bent.
Klik hier voor de route via google maps.

Palaver:

Het palaver zal gehouden worden op woensdag avond 1/6 om 1900uur aan de zoute zijde van de sluis ten noorden van de brug tussen boeien O20 en O22.
Palaver: 52° 56‘ 12.36“ N/ 5° 2‘ 23.15“ O

Praktijkles:

Het ligt in de planning woensdagmiddag nabij de helling praktijk les ‘sturen op de riem’ te geven aan degenen die daar behoefte aan hebben. Om een idee te hebben of het de moeite loont om iets in die richting op te zetten, verzoek jullie om je zo snel mogelijk je hiervoor op te geven via de mail.

Informatie:

Ik kan eenieder aanraden eens op De Wadvaarders , Getij.nl en op Hydro.nl te kijken voor reisverhalen en informatie.

Voor noodgevallen:

Verkeerspost Brandaris: 0562-443100
Den Helder Rescue: 0900-0111

Communicatie:

Mijn GSM nummer is: 06-51794020. Op het Wad liefst zo veel mogelijk communicatie per SMS gezien het feit dat de dekking voor bellen (en dus ook uitluisteren van voicemail) op het Wad sterk te wensen overlaat.

Disclaimer:

Iedereen zal het er mee eens zijn dat het vrijheid-blijheid beleid dat de NKDE altijd heeft voorgestaan tot nu toe prima heeft gewerkt. Zelf ben ik ook een groot voorstander hiervan. Het is edoch een realiteit dat de claim cultuur zich vanuit Amerika opdringt. Eenieder die met mij mee wil varen, is dus van harte welkom, maar vaart wel volledig voor eigen verantwoording. Uiteraard staat het je vrij om vragen te stellen.

Checklist:

De boot (voor een goede, algemene, checklist zie www.drascombe.nl bij downloads)
Specifiek voor de vaart op de Wadden, dienen de volgende zaken aan boord te zijn en goed te functioneren.
Denk er nog even aan uw zwaardlier te controleren. Er zijn in het verleden regelmatig problemen geweest met gebroken talingen in de zwaardkast. JAARLIJKS CONTROLEREN, SCHOONMAKEN EN SMEREN MET ZOUTWATERBESTENDIG VET VOORKOMT VEEL ELLENDE.


Cptn. Cris van den Broek
Coaster Olle