Voorjaarsbijeenkomst - Behouden vaart met Captain Chris
de praktijk van het Drascombevaren

Coaster schipper Chris van den Broek zal, voorafgaand aan de Voorjaarsbijeenkomst ingaan op de praktijk van het varen met Drascombes. In zijn beroepsmatige tochten over de globe heeft hij de afgelopen jaren het nuttige met het aangename weten te combineren. Hierdoor zijn van Keyhaven tot Abu Dhabi, van Cape Cod tot Kaap Kot en van de Slufter tot Oostereind Drascombevarenden tot vrienden geworden. Al doende (lees: al varend) bleek dat er onder deze zeilmaten behoefte bestond de finesses van het schipperen met Drascombes verder onder de knie te krijgen.

Brieven, e-mails en lange telefoongesprekken deden het idee postvatten een en ander iets meer structuur te geven. Daarvoor is in overleg met Het Secretariaat de ochtend en eerste deel van de middag voorafgaand aan de Voorjaarsbijeenkomst (zaterdag 27 maart 2010) geprikt.

Chris zal in ieder geval aandacht besteden aan voorbereidingen, veiligheid, ankeren, getij, varen op stromend water, bijliggen, reven, traileren, sturen op de riem, mist, storm en het trimmen van boven- en onderwaterschip.

Geënteresseerden hebben natuurlijk ook de mogelijkheid om specifieke vragen en/of onderwerpen vooraf bij Chris aan te dragen.

Chris van den Broek, autodidact, groeit op aan de Maas waar hij op zijn tiende, solozeilend, met behulp van een brug zijn catamaran tracht te ontmasten. Sindsdien heeft hij zich op verschillende schepen waaronder Lelyvlet, Oostzeejol, Hobie Cat, Beneteau, Najade de kunst van het schipperen eigen gemaakt.

Winter 1995 werd te Medemblik van een collega het in verregaande staat van ontbinding verkerende karkas van Coaster Olle aangekocht. Zomer 1996 zeilde hij zijn eerste tocht met de NKDE in Denemarken, sindsdien bevaart Olle vanuit thuishaven Kaag Dorp de Nederlandse en Duitse wadden, de Morbihan, de Solent en meermaals de ongerepte noordwestkust van Schotland. Chris vaart vaak samen met De Hond Pluk.
  • Klik hier voor aanmeldingen bij het secretariaat.
    LET OP: De lezing is volgeboekt, voor de voorjaarsbijeenkomst vanaf 16:30 uur is er nog wel ruimte

  • Klik hier om onderwerpen aan te dragen, vragen te stellen en suggesties te doen aan Capt. Chris.
09:30De Haven van Huizen geopend
10:00-12:30Cptn. Chris - Praktijk van het Drascombevaren - Deel 1
12:30-13:30Lunch (gereserveerd of boterhammen mee)
13:30-16:30Cptn. Chris - Praktijk van het Drascombevaren - Deel 2
16:30-18:00Borrel en uitreiking van de heer G.Th.M. te Kloese Wisselbokaal, Literatuur- & Tekenwedstrijd, plannen 2010
18:00-20:00Optioneel: eenvoudige doch voedzame maaltijd

Café Restaurant De Haven van Huizen
Havenstraat 81
1271 AD HUIZEN
035 524 03 69
. Klik voor vergroting

. Klik voor vergroting