Gig te water in Enkhuizen. Klik voor vergroting Aanstaande vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 november liggen klassieke lijnen en bruine zeilen weer verzameld rond de Gependam voor de jaarlijkse Beurs Klassieke Schepen te Enkhuizen.

Deze editie van de beurs heeft als thema ‘Klassieke schepen gaan langer mee’. Drascombe Nederland exposeert de 2003 Longboat Sterrewind (gebouwd uit de nieuwe mallen) om te laten zien hoe een Dras er met gedegen onderhoud na zeven jaar bij kan liggen.

Als NKDE besloten we na ruggespraak met Drascombe Nederland de organisatie te benaderen. Die was meteen te vinden voor het gratis ter beschikking stellen van een ligplaats en accommodatie voor rondvaarten met de Gig The City of London, dan waarschijnlijk nog zout van het voorafgaande Traditioneel Wadden Weekend. Tijdens de Zomerbijeenkomst was de interesse en het enthousiasme voor de open Gigs zo groot dat het lijkt dat er behoorlijk wat belangstelling voor deze rondvaarten zal zijn. Opstappen op de kade van het beursterrein.

Tijdens de enige nog ècht leuke bootjes beurs in Nederland met alles voor traditionele schepen en aanverwanten plus natuurlijk de ongeëvenaarde vers gerookte bokkingen van René zal het silhouet van de zeilende Drascombe Gig zeker indruk maken. We weten niet of de schipper genoeg riemen aan boord weet te krijgen, komt allen, uw redactie is er zeker!

Overigens vernamen we van Drascombe Nederland dat met het verhogen van de Engelse BTW van 17,5% naar 20% de schepen per 1 januari weer duurder worden. Bij bestelling vóór die tijd wordt u de oude BTW berekend. Wellicht een positieve invloed op de prijzen van uw pre-loved schepen in de verkoop?

NKDE Redactie ElectroBaD