KORDATO 2009

Annonce Kortste Dag Tocht KORDATO

Omdat de winters almaar warmer worden is er eigenlijk geen reden meer om de schuit dan in de mottenballen te doen. Dit heeft een aantal schippers doen besluiten om de Kortste Dag Tocht te gaan varen - de zgn. KORDATO.

. Klik voor vergroting U wordt op vrijdag 18 december 's middags in Lauwersoog verwacht. Op zaterdag 19 december gaat de KORDATO daadwerkelijk van start vanuit de Noorderhaven en duurt dan tot en met maandag 21 december. De maandag is noodzakelijk vanwege de bediening van de zeesluis in het Lauwersmeer. Getij informatie voor deze dagen vindt u hier. Hoogwater is op zaterdag om 11:35 uur.

Plan is om naar Ameland te varen, daar uit eten te gaan en de nacht door te brengen, om de daarop volgende dagen rustig terug te keren naar Lauwersoog. Dit plan is ijs en weder dienende en zal dus zonodig worden aangepast.

Men bereide zich voor als ging men voor enige tijd naar Nova Zembla. Het wad in december is koud, nat en guur. Onderkoeling ligt voortdurend op de loer. Alle deelnemers varen als altijd voor eigen risico.

Deelnemers zijn tot dusver:

ScheepstypeScheepsnaamBemanning
CoasterGulliverBas Suurenbroek
SeahorsePaul den Toom + Frans van Dijk
YraidaMichel Maartens
Rupert BearPim Brinkman
Parasitus HumanusWiemer en Jaap Esenbrink

Mocht u denken "Ja!, dat wil ik ook!" en u heeft al flink wat ervaring op de wadden bij nacht en ontij op een Drascombe, meldt u zich dan bij Bas Suurenbroek, schipper van Gulliver.